Vacsora a szabadban

Imádom a nyári estéket. Van annak egy gyönyörű, semmihez nem hasonlítható varázsa, amikor késő estig ücsöröghetünk házunk teraszán, vagy a kertünkben található padokon baráti, vagy családi körben, és hosszasan élvezhetjük egymás társaságát.

Az is nagyon különleges ebben az évszakban, hogy szinte minden étkezést meg tudunk oldani a szabad levegőn. Igazán azt kedvelem, amikor az ételek elkészítése is az udvaron történhet. Igen gyakran készítünk bográcsban ebédet, mivel a család minden tagja kedveli az ilyen formában elkészíthető pörkölt féléket, halász levet, de még a finom, kolbászos paprikás krumplit is.

Vacsorára leggyakrabban nyársalunk, ha csak tehetjük. Ez egy kifejezetten vidéki szokás, lehetőség, amikor a kör alakban kialakított tűznél szalonnát sütünk. Mielőtt a sütés elkezdődne, nyársbot keresésére indul a társaság. Miután mindenki talál magának a kertben megfelelő nyársbotot, amire felerősíti a szalonnát, indulhat a szalonna tűzben történő megsütése, a zsír hagymás kenyérre történő csepegtetése. Köretként természetesen elmaradhatatlan a paradicsom, paprika, uborka. Míg sül a szalonna, a jó hangulat elragadja a társaság tagjait, és közben folyik a végtelen beszélgetés, viccelődés, csipkelődés. Mindez a csillagos ég alatt, így mód van a csillagok megfigyelésére, esetleg a szentjános bogarak megcsodálására. Nyilván a gyerekek is imádják az ilyen hosszan elnyúló estéket, amikor rengeteget lehet játszani, bohóckodni.

Utoljára a múlt héten szerveztünk egy ilyen szabadban történő nyársalást barátainknak. Mikor már elég jó volt a hangulat, a bátrabbak énekelni kezdtek a tűz körül. Annyira szép és hangulatos volt, hogy arra gondoltam, egy-két dalt megörökítek Samsung telefonommal. Elindítottam volna a hangfelvételt, de bosszúságomra, nem tudtam az adatmentés telefonról funkciót megoldani.

Az androidszerviz munkatársait hívtam másnap, akik néhány perc alatt ki tudták javítani a hibát a készülékemen. Ma már hibátlanul működik a telefonom.