Neked is kötelező!

Nagyon sokan azt gondolják, hogy ha mondjuk egy olyan vállalkozást indítanak, ahol a tevékenységi körhöz erőteljesebben kapcsolható a munkavédelem és annak feladatai, akkor bizony elég a működést követően felvenni egy szakértő brigáddal a kapcsolatot, hiszen működés esetén kell megtervezni és kiépíteni a munkavédelmi rendszert. A helyzet azonban az, hogy van egy feladatkör, a kockázatértékelés, melyet már a tevékenységet megelőzően fel kell tudni mutatni a vállalkozónak, mely tartalmazza a fő tevékenység részleteket, a termelés folyamat útjait és sorolhatnám tovább, hozzá rendelve azt az értéket, ami mondjuk úgy, veszélyességi szintet jelölhet. Ezt sokan nem is ismerik, nem hogy elkészítsék, vagy gondoskodjanak arról, hogy időben el legyen készítve.

Persze egy papírokat gyártó, valódi védelmet nem nyújtó munkavédelmi rendszer esetében nem nagy gond ez, de ha valaki szabályszerűen és normálisan szeretné kiépíteni az egyébként veszélyes feladatkörrel járó termelésének vagy szolgáltatásának a védelmi rendszerét, akkor mindenképp megéri olyan szolgáltató partnert választani, aki tényleg lelkiismeretesen és teljeskörűen odafigyel már a kezdetektől a munkavédelmi rendszerre. Az activesafety csapata pont ilyen. Én csak elégedettséggel és hálával tudok beszélni róluk és a szolgáltatásaikról amelyeket a munkavédelem területén nyújtanak, hiszen minket mentette már meg egy szörnyű emberi sérüléssel járó balesettől az, hogy nem csak a munkavédelmi rendszert kezelik ők, de az oktatás is a kezükben van, amit akármilyen furcsa is kimondani, szeretnek az alkalmazottak, és úgy nyilatkoznak róla, hogy mindig tanulnak valami újat.

Én nagyon megtanultam, hogy ezen a téren is csak valódi rendszert és védelmet éri meg kiépíteni, mert egészen addig nem számít csak a munkavédelem és annak részfeladatai, amíg egy komolyan baleset vagy hiba be nem csúszik, és veszélybe kerül az egész vállalkozás fennmaradása. Én iszonyatosan hálás vagyok ennek a csapatnak, hogy tökéletes biztonságban tudhatom a cégem és a munkavállalóim is. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.